Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čínská vláda upřednostnila Microsoft před Linuxem od anonym - No ještě jednou zareaguji, ale opravdu už naposled....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 8. 2007 9:00

    anonymní

    No ještě jednou zareaguji, ale opravdu už naposled. Protože Vás stejně nepřesvědčím a vlastně už ani o to nestojím.

    Každý systém obsahuje chyby. Ovšem dokud je neprokážete, je nesprávné je za chyby považovat. Mimochodem "chyba mezi klávesnicí a židlí" je věc, kterou od uživatelů Linuxu slyší každý, kdo se jich na něco zeptá :)

    Za skoro deset let používání Linuxu jsem to nikdy neslyšel, nečetl.

    Já to se swapováním zkusím také vysvětlit ještě jednou. Pokud programy dohromady aktivně využívají více fycizké paměti, než kolik je k dispozici, musí být systém mrtvý.

    To Vás možná naučili na školení. Ne některé systémy nemusí (Dokonce bych řekl nesmějí!!!). Linux rozhodně ne. Nevěříte, že? Nevadí, přijeďte se podívat do Jablonce ukážu Vám to in natura. Konverze 300 fotografií. Resampling , sharping v jedné dávce. Systém sice indikuje 100% zatížení, disky hučí ale na druhé ploše můžete spokojeně pracovat dál. Po převodu člověk zjistí, že má naswapováno 4-6 GB paměti a ani si toho nevšiml.

    Pak si ukážeme tu samou situaci v w2k. Vyšší verzi momentálně nemám ale dal by se možná půjčit notebook s XP. Konverze, swapování OK. Ale plynulá práce bez cukání GUI? NE! Můžete mi pak ukázat tu chybu mezi židlí a klávesnicí. Ale bacha, jsem cholerik.

    I když u Linuxu se může stát, že raději odstřelí pár vylosovaných procesů

    To je tak brutální pitomost, že nevím jak na ní reagovat. Jestli tohle myslíte vážně, tak fakt nevím.

    A umíte napsat batch file, který obsahuje něco jako start /belownormal cesta\program.exe?

    První BAT scripty jsem psal už 90. roce. Nevím co jste v tu dobu psal vy. Dokonce jsem našel jeden program, který v BAT i program start používá. Takže musím uznat, že to funguje. Bohužel toho /low režim moc neřeší. Jak je vidět, nevšiml jsem si toho a časem na to zapomněl. Jenom mě zaráží, proč se políčko cíl ve vlastnostech ikon nechová jako interpret příkazů.

    K Linuxu dostanete jako nápovědu Google :), vestavěná nápověda je nepoužitelná (a bez lokalizace), a slušná dokumentace neexistuje.

    V Linuxu u každého příkazu existuje výpis syntaxe pomocí "command --help" a většinou i manuálové stránky. Zkuste tohle u programů ve Windows. Jen málo který program toto má. Většinou jenom převzatý. Např. ping. Zkuste si zadat "start /h".

    Dobrý admin dokáže zjistit, co se stalo, proč se to stalo, a zpravidla dokáže říci, jak tomu do budoucna předejít (třeba onou změnou permissions).

    Nastavit brutálně kruté permissions je fajn ale můžu Vám garantovat, že se pak najdou programy, které Vám pak nepoběží. Ale všechny stanice mi běží striktně pod uživatelským účtem s rozumně nastavenými permissions. To, že se jedena stanice po instalaci DirectX chová jinak než druhá žádné permissions nespasí.

    To je vše. Napadá mne jedno přísloví, kde hraje roli hrách a stěna. A hlavně Vás nebudu zdržovat. Máte dneska moc práce. Musíte ještě poučit plno lidí o tom, že jsou mizerní admini, protože jsou nespokojení s jistým systémem.

    Sbohem