Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Členka Německé pirátské strany proti ilegálnímu šíření své knihy od uživatel si nezvolil přezdívku - Mě se zdá, že Piráti v poslední době...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2012 18:40

    uživatel si nezvolil přezdívku

    Mě se zdá, že Piráti v poslední době tak trochu couvají z těch nejodpornějších fundamentalistkých pozic ohledně likvidace konceptu duševního vlastnictví a jeho ochrany. Snaží se teď profilovat spíš v těch klasicky liberálních věcech, typu propagace WikiLeaks, protesty proti ACTA. atd. Nikdo z nich na plnou hubu neřekne co si myslí o duševním vlastnictví a i jejich příznivci v tom plavou. Když jsem slyšem mluvit Bartoše v TV, tak to pomalu vypadalo, jako že je se všema producentama obsahu největší kamarád a vlastně všem jde o totéž.

    Jistě v pirátské straně jsou lidi, kteří jsou zcela pro zrušení duševního vlastnictví které neuznávají vůbec vedle těch, kteří jsou realističtější a jen by je silně omezili. Podobně i v komunistické straně jsou taky různě umírnění komouši. Ti co by kapitalisty rovnou věšeli vedle těch co by jim třeba obchod s rohlíkama pro osobní potřebu nechali. Podle mě je to všechno jedna sorta lidí. Jak ti komunisti tak ti piráti.