Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Členka Německé pirátské strany proti ilegálnímu šíření své knihy od Karel - No, většina pirátů jsou rozumní lidé s názory,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2012 11:34

    Karel (neregistrovaný)

    No, většina pirátů jsou rozumní lidé s názory, které se dají respektovat. Jenže je tam pár extrémistů, kteří jsou vidět a mají silně dominantní sklony. Když to přepísknou, tak se to prostě svede na pochybení jedince, případně se zjistí, že webová stránka není provozována pirátskou stranou, ale jen několika soukromíma osobama, které jen náhodou vedou pirátskou stranu. Dokud nemají žádnou moc, tak to není třeba řešit.

    Je tam ještě jedno důležité přirovnání ke komunistům - oni i komunisté byli rozumná strana, které opravdu šlo o blaho lidí. Bylo tam jen pár extremistů typu Gottwald. Pak přišel únor 1948, lidé jako Slánský a Horáková byli odstraněni a k moci se dostala ta hrstka extrémistů, kteří dokázali paralizovat společnost na dlouhé roky. Zkuste si někdy takovou morbidní hru - až bude nějaká tiskovka pirátské strany (nebo dělnické strany, nebo nějaké jiné), zkuste si tipovat, kdo z nich by, v případě, že by se dostali jako strana k absolutní moci, dostal funkci a kdo z nich naopak špagát.