Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Co čekat od Gnome 2.26 od freshmouse - Já myslím, že ani nemá příliš něco vysvětlovat,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2009 20:49

    freshmouse (neregistrovaný)
    Já myslím, že ani nemá příliš něco vysvětlovat, neboť kdo ví, ten ví... Ale dobrá (čistě ze sportu).

    Ty názory (neobjektivní informace) bych překousl -- stejně jako ty lepší zítřky a podivnou češtinu (ne že by mi to nevadilo, jen jsem si zvykl a otupěl). Nicméně některé zásadní informace úplně chybí (třeba že to GNOME 2.26 vůbec vyšlo), další jsou napsané špatně (na Braseru je důležité především to, že bylo do GNOME Desktop zahrnuto -- toto zmiňuje i původní článek!). Co si A. Š. i autor odkazovaného článku představují pod aplikací "GNOME Media Player" (a autor odkazovaného článku ještě pod aplikací "GNOME CD-Burner")? Atd.

    Ono je pravděpodobné, že si autor odkazovaného článku možná nějaké zdroje našel, ale pravděpodobně je přečetl jen zhruba a nebyl je schopen zpracovat. To by vysvětlovalo ten GNOME Media Player. V GNOME 2.26 Release Notes se několikrát mluví o "GNOME's Media Player" a jednou o "GNOME Media Player" (druhý výraz považuji za chybu, ale to je jedno). V každém případě se myslí aplikace jménem Totem. (Toto jsem si ještě ověřoval vyhledáváním -- jestli se Totem nepřejmenoval nebo jestli taková aplikace nevznikla. Podle všeho nepřejmenoval a nevznikla. Ale třeba mě někdo překvapí -- pak tento bod vypustím a samozřejmě se omluvím.)

    Takhle bych mohl pokračovat dál. Že je podstatnější nová aplikace pro sdílení souborů nebo podpora MAPI než nový motiv vzhledu, to je už jen můj soukromý skromný názor, který nikomu nenutím.

    A upozorňuju případné rýpaly, že nejsem nějaký líný stěžovatel, který sám nic nedělá. Redakci jsem dříve poslal zprávu (před vydáním této zprávičky), kde jsem se snažil celou situaci shrnout a poskytnout zdroje. Na tomto základě vznikla zprávička o vydání GNOME 2.26.