Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Cooler Master má pasivně chlazenou krabičku pro Raspberry Pi 4 na Kickstarteru od fanoush - Ano, vyraz "pečte" presne vystihuje to co jsem...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 7. 2020 12:59

    fanoush

    Ano, vyraz "pečte" presne vystihuje to co jsem popisoval. A reagoval jsem na "takže lze foukat jen opravdu při vysokém ohřátí " .. "má nastavenou teplotu spuštění 55°C" . 55 opravdu neni vysoke ohrati pokud jde o procesory (a pod 80 taky ne). Vyraz "pečte" neni vubec na miste.

    A odpoved na "Proc" jsem uvedl - protoze kolem 82 procesor zacne zpomalovat takze pro lepsi vykon je opravdu treba chladit. To jsou meritelne veci. Problem - zpomaleni, reseni - chlazeni. Teplota samotna (v intervalu 55-80) problem neni. Nebo mate odkaz na nejako studii jaky je vliv teploty 45, 55,nebo 80 stupnu na zivotnost procesoru ktera by potvrdila vase tvrzeni o vyssi zivotnosti? O kolik tak cekate ze tu zivotnost chlazenim zvysite (z kolika let na kolik)? To zpomaleni je samozrejme ochrana proti vyssi teplote kdy uz to skutecne nejaky vliv muze mit takze si s tim system dovede poradit sam.

    A pokud si muj predchozi komentar na ktery jste reagoval vysvetlujete jako ze Vam osobne do neceho kecam, tak to je velky omyl, zkuste si to precist jeste jednou. Delejte si samozrejme co chcete.