Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Copyrightový troll může žalovat 22 tisíc Norů kvůli filmovému pirátství od kluutg - Soudy jsou při výkonu práva zodpovědné veřejnosti, protože...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 2. 2018 17:05

    kluutg (neregistrovaný)

    Soudy jsou při výkonu práva zodpovědné veřejnosti, protože je od ní odvozena jejich moc (Ústava). Jsou to ony, kdo si u ní mají získávat důvěru v případě, že dojde k pochybnostem o jejich činnosti. Občan je zde slabší stranou a těžko může hledat důkazy ve spisu, ke kterému zpravidla nemá přístup. Soud se má starat o to, aby jeho postup byl dostatečně transparentní a důvěryhodný. Ne občan. Ostatně proto je soudní proces až na výjimky veřejný.

    Nebo snad máš dostatek "výkonné moci" k tomu, abys vynutil na soudu zajištění veškerých "podezřelých materiálů" a provedl "vlastní vyšetřování"? Máš na to vůbec čas a odborné kapacity?

    Pokud si nějaký orgán související se soudnictvím (Barnevernet) nebo soudnictví samotné vytvoří špatnou pověst a stanou se nedůvěryhodnými, nelze se divit, že občané věří novinovému článku, který byl očividně zpracován s úsilím, které bylo po novináři v dané situaci přiměřené očekávat.