Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Core i9-10900K ukazuje, že mainstream 12×CPU na 14nm procesu asi nevznikne od David Ježek - Ano, máte vlastně pravdu. Každý, tedy 100% čtenářů...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 5. 2020 16:33

    David Ježek

    Ano, máte vlastně pravdu. Každý, tedy 100% čtenářů to jistě neví. Máte pravdu, já se mýlím. Přesto si ale trvám na tom, že mohu předpokládat, že určitý obecný přehled zdejší čtenáři mají.

    Na pomoc si vezmu třeba nedávný článek Petra Topiarze o OpenBSD 6.7, kde píše: "Oprav a vylepšení se dočkaly ještě další programy, jako LibreSSL, OpenSMTPD, unwind a ipsec." ... i on zde předpokládá, že čtenář ví, co je to LibreSSL, OpenSMTPD, unwind a ipsec.

    Na pomoc si vezmu i články Pavla Tišnovského, který také obvykle v textu neobjasňuje (například) co je to BASIC, OpenGL apod. Protože si může dovolit předpokládat, že to čtenář buď ví, nebo si to umí do 2 sekund dohledat, nebo to pro něj není podstatné.

    A právě to je ono: ano, jistě daleko větší procento našich čtenářů ví, co je to OpenGL. Ale vědí to všichni do jednoho? totéž LibreSSL či unwind. Nebylo by prostě jednodušší napsat do Googlu Ardour a vědět výsledek do 5 sekund, než tady v diskusi řešit, že jsem do textu nenapsal, že jde DAW, stejně jako někdy v minulosti jsem u OpenGL nenapsal, že jde o 3D API, u Intelu nenapsal, že jde o výrobce procesorů, u FreeBSD nenapsal, že jde o operační systém?