Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Proč by se měly děti učit zacházet s Linuxem? od benghi - Až tu zamindrákovaní jazykoví puristi, dementní moraváci (taky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 1. 2014 14:54

    benghi (neregistrovaný)

    Až tu zamindrákovaní jazykoví puristi, dementní moraváci (taky jsem se narodil na Moravě, mám to tu rád, ale pravověrný moraváky patří vystřílet...pak by to tu už nemělo chybu) a blbě píšící pražáci ukončí svoji "travesty", mohli bychom se vrátit k tématu:

    Že se děti mají učit zacházet s počítačem je fakt. Že do Linuxu je líp vidět je taky fakt a že se ten system bude používat čím dál tím víc je jasné. Nicméně. _Proč_ zavádět dětské verze? To je pitomost! Ať se naučí používat normální systém. Hned. Nepotřebujou tříkolky! Podle mýho. Osobně bych byl pro CentOS, do RHELu se asi nikomu chtít nebude.

    Nejspíš to ale stejně skončí u Ubuntu, neb je v čechách, coby odpověď na frustraci klikacích uživatelů přecházejících na linux, nejrozšířenější.

    Uvažte ale jednu věc. Ubuntu je výhodné pro lidi, kteří _přechází_ z Window$. Ty děti ale budou s linuxem začínat, nikoliv přecházet. Já wokna nikdy nepoznal, nikdy jsem to neměl. Utekl jsem totiž z Amigy k linuxu. A tím pádem mi ubuntu připadá zmatený, neb nemám woknou$í myšlení. A děti ho nebudou mít taky.

    Je to věc k zamyšlení.