Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Čtyři inovace pocházející z open source od vain - Jsou ale stále věci, které mí vrtají hlavou,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2008 8:34

    vain (neregistrovaný)
    Jsou ale stále věci, které mí vrtají hlavou, a to třeba hned první odstavec, přesněji v návaznosti na něj RedHat, který na žádnou takovou dohodu nepřistoupil a Microsoft zatáhl ocas mezi nohy a zalezl zpátky do boudy, nebo mám jiné, neaktuální nebo neúplné informace? Podle toho, co teda já vím, to je tak, že to až tak žhavé s nějakým porušováním patentů nebo kdo ví čeho nebylo a podepsali jen ti, co tzv. skočili na špek.

    Pokud jde o případ AOL, tak je to pořád menší v uvozovkách špína (defacto nakonec nic neprovedli =)), než financování společnosti, co nemá nic jiného na práci než soudní spory s konkurencí, dá-li se konkurencí ten jak jste řekl nekvalitní open source software vůbec nazvat =)

    Nejde jen o úplatky, co mi vadí víc, nebo ne víc, ale co je víc na očích a nic se s tím nedělá je Microsoft na úřadech - samospráva. Nic proti Windows a MS Office, bezesporu to jsou kvalitní produkty, ale dost dobře vím, že není na úřadech nutný, i kdyby Windows nutné byly kvůli provázanosti s jiným "exe" programem, tak Officy rozhodně nejsou. Možná co je mi po tom, co používají na úřadech když nejsem úředník, ale nemá samospráva minimalizovat náklady? Pod minimalizací nákladů si nepředstavuju nákup sady Office, která má ve verzi Basic vyšší cenu než samotné Windows. A v mnoha případech toto nasazení není možné, protože vedení nechce a přitom by to bylo jen o tom stáhnout openoffice, které jsou na práci úředníku více než dostačující a stačí to jen nechat nainstalovat informatikům. Bum, prásk, náklday snížené a ani to nebolelo... ale, někdo nechce. Jestli by to někde mělo být dáno zákonem, že se má preferovat open source respektive freeware, tak je to ve státní správě. A tohle mi nikdo nevymluví ať se snaží sebevíc =)

    Jinak tady se určitě někde potkáme, není možné aby ne =) Ale přece jen já nemám moc rád to pročítání tuny reakcí od ostatních lidí, nemám na to moc čas a co víc, nebaví mě to, momentálně je to jen o tom, že to tu už snad nikdo jiný nečte, tak se v tom dá i orientovat, jelikož nikdo jiný nereaguje =)