Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Cyberpunková akce Deus Ex: Mankind Divided dorazila na Linux od BlackRider - Store by mohl usnadnit instalaci SW. Teoreticky. Prakticky...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 11. 2016 8:55

    BlackRider

    Store by mohl usnadnit instalaci SW. Teoreticky. Prakticky sou v nem furt jen mobilni aplikace. Ubuntu ma podobnej Store uz delsi dobu, kde je daleko vetsi nabidka. Presto vetsina lidi pouziva apt/aptitude/sy­naptic. Sance ze na Windows to bude jine je dost mala.

    Kdy se Valve pokousel SteamOS nastartovat? Ja sem nic takovyho nezaregistroval. Ani sem nevedel, ze SteamOS uz ma stabilni vydani. Pokud si HW vyrobci mysleli, ze na predrazeny herni PC daj nalepku Stream Machine a ze se to bude dobre prodavat prestoze to je 3x drazsi nez konzole, tak to je pak tezky. Pokud by SteamMachines meli byt konkurence pro konzole, tak tomu musi odpovidat cena. Nesmyslna cenova politika vyrobcu HW ovsem nema nic moc spolecnyho se SteamOS nebo Steamem na Linuxu. Kazdej uzivatel Steamu uz PC ma, takze pro prechod na SteamOS nic kupovat nepotrebuje.

    Jaky hry na Steamu potrebuji dalsi ucet? Nepamatuju se ze bych na nakou takovou narazil...

    "Pro MS je spíš důležité, jestli si jich dost koupí telefon s funkcí Continuum."
    Coz je presne to na co sem se ptal ;). To ze je nekde prumerna cena 250 dolaru jeste neznamena, ze je tam naky telefony za 250 dolaru prodavaj ani se z toho neda vydedukovat, kdo si je koupi.

    Zadna "univerzalni aplikace" nevypada jako desktopova. Vidim to na Windows 10. Uz systemovy nastaveni ma obrovsky ovladaci prvky pro tablety. Rek bych ze srovnani s ChromeOS je presny.

    Android 7 neni zadna beta. Android 7 byl vydan v Srpnu a multi-window mod je soucasti.

    Ze by Ubuntu fungovalo jen u predinstalaci je samozrejme nesmysl. Nebude to fungovat u obskurniho HW jako dosud, ale u rozsirenych configuraci problemy nebyvaj. Zrovna nedavno sem instaloval Ubuntu na Thinkpad a byl sem az prekvapenej jak bezproblemova instalace to byla.

    To muze napsat jen nekdo kdo nema vubec zadny prehled o ovladacich na Linuxu. Jedinej vyrobce u kteryho jsou jeste nutne binarni ovladace je nVidia a i tam uz je otevrene nouveau dohani. Intel ma graficke ovladace otevrene uz spoustu let a AMD vicemene muze catalysty prestat vydavat protoze otevreny ovladac je uz vicemene stejne vykonny. A to sou snad posledni binarni drivery co se na Linuxu pouzivaj. U ARM architektury je to trochu slozitejsi, ale i tam se delaj pokroky. Samozrejme bez aktivni (podileni se na vyvoji) ci aspon pasivni (dokumentace) podpory by byl vyvoj pomalejsi (reverz engineering), ale i tak spousta ovladacu vznikla, prave diky jedincum...