Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC už nechce dál blokovat dezinformační weby, žádá soudní příkaz od bez_přez_dívky - Ona současná pseudosnaha blokaci ukončit je už jen...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2022 10:47

    bez_přez_dívky

    Ona současná pseudosnaha blokaci ukončit je už jen nějakým technicko-právním aktem, který ale nemá v podstatě žádný význam. Všechny dotčené služby během několika dnů po blokaci stejně přemístily na jinou (už ne .cz) doménu a vědí, že se nikdy nevrátí. Ikdyž je hezké, že ve třetím měsíci se v CZ.NIC nějak chtějí vzepřít tomu co se stalo, ale to myslím jen malé bezvýznamné plus. To už větší bezvýznamné plus beru to, že při blokaci aspoň ukazali seznam, koho blokují (taky to nemuseli zveřejňovat vůbec).

    Celkově ale, z toho co se stalo, zůstávám opařený do dneška. Na své .cz doméně nemám jenom nějaký webík, ale taky pro mě kritický email a různé služby pro své zákazníky. Při představě, že někde v subdoméně na blogísku vyjádřím nějaké své názory, které se (současné nebo nějaké následující) vládě, při rozvíření nebo vyhrocení nějaké politické situace, nebudou líbit (= budou "ohrožovat počítačovou bezpečnost") a prostě mě někdo doménu škrtne, necítím se nijak komfortně.