Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC zablokoval osm domén dezinformačních webů od Filip Jirsák - Základní listina lidských práv je součástí ústavy, proto...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 2. 2022 23:44

    Filip Jirsák

    Základní listina lidských práv je součástí ústavy, proto jsem to tak napsal.
    Jasně, a když se vás někdo zeptá, kde máte hasicí přístroj, tak řeknete, že v garáži a v autě. A pak z vás vyleze, že auto je přece v garáži, tak je hasicí přístroj v autě i v garáži.

    Jestli dělá cenzuru rovnou stát nebo facebook nebo CZ:NIC, je mi jedno.
    To je hezké, že vám je to jedno, ale ve skutečnosti jste se tím už dostal mimo definici slova „cenzura“.

    Výsledek je stejný.
    Není, právě že výsledek stejný není. Cenzura je cenzurou proto, že se občan k informacím nemůže rozumně (a často ani legálně) dostat jinak. Což v případě „informací“ na Aeronetu rozhodně není pravda. Takže díky, předtím jsem si myslel, že při hodně extenzivním výkladu slova „cenzura“ se pod to slovo dá zásah CZ.NICu napasovat, protože v tu chvíli CZ.NIC vystupuje jako státní moc. Ale přesvědčil jste mne, že to tak není – protože výsledek není stejný, „informace“ z těch webů můžete zcela legálně získat jinde.

    hájíte cenzuru
    Nehájím cenzuru.

    kterou dělá i Rusko, Čína, KLDR a další
    V Rusku, Číně, KLDR (no…) a dalších státech lidé také jedí. Znamená to, že jíst je špatně?

    Já tu hájím svobodu projevu, Vy prosazujete diktaturu.
    Ne, neprosazuju diktaturu, to je lež. Každá svoboda je omezena svobodami jiných. Svoboda Aeronetu lhát musí být omezena svobodami lidí, které to lhaní stojí život nebo „jenom“ domov, rodinu, blízké.

    nevěděl jsem, že tu dobu zažiju znovu
    Laskavě si neberte disidenty do huby. Kdybyste jim řekl, že jim jde o to, aby mohli svobodně lhát, v tom lepším případě by vás měli za blázna.