Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC zablokoval osm domén dezinformačních webů od Filip Jirsák - Pro mě je nejnebezpečnější totalitní myšlení mezi obyvatelstvem. Dlouhodobě...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 2. 2022 15:46

    Filip Jirsák

    Pro mě je nejnebezpečnější totalitní myšlení mezi obyvatelstvem.
    Dlouhodobě to jistě nejnebezpečnější je. Problém je, že to dlouho nevypadá jako totalitní myšlení. Jsou to jen takové náznaky – že není důležité, co je pravda a co lež. Že ten diktátor možná v něčem má pravdu. Že lidská práva nejsou úplně pro všechny lidi. Že v zájmu dobré věci je možné i lhát. Že diskuse je zbytečná. Že pravda a názor je to samé.

    V podstatě vy vytahujete zevnitř státu to, před čím varujete aby tu případně nanastolil Putin.
    Mým cílem je, aby tady byla demokracie. To je opravdu něco úplně jiného, než by chtěl Putin.

    Cenzura nám tady jede už roky
    Nejede. Ale označovat za cenzuru něco, co cenzurou není, je skvělý způsob, jak připravovat nástup totality – protože když se pak zavede skutečná cenzura, moc lidí si toho ani nevšimne. Vždyť se tvrdilo, že tady už cenzuru dávno máme…

    o Cancel culture ani nemluvě
    Cancel culture je hrozně vtipná věc – lidé si v médiích stěžují, že nemají přístup do médií, a varují před nástupem cenzury, kterému by se mělo zabránit tak, že některé věci bude zakázáno v médiích říkat.

    nějaký Putin se nemusel hnout o milimetr
    Ano. On jenom podporuje to, aby lidé přímo u nás říkali, že je tu cenzura, i když to není pravda. Aby psali o jakési „cancel culture“, která spočívá v tom, že si dříve mocní lidé stěžují, že už nejsou tak mocní.

    Vaše výroky jsou toho jenom důkazem.
    Pro mne je poctou, když lháři vadí mé výroky.

    Každý, kdo nenaplive kam ukážete je pro vás proruský agent.
    Po čtvrté opakovaná stejná lež. Ani jste se nepokusil vyvrátit tvrzení, že je to lež. Prostě tu lež jenom opakujete pořád dokola. To je přesně to, jakým způsobem nastupuje totalita – že někdo opakuje stále dokola tu samou lež, bez ohledu na cokoli. Lidi to postupně unaví, neustále dokola mu to vyvracet. A mnozí další si pak říkají: „Když to opakuje pořád dokola, a nikdo mu to nevyvrací, tak na tom asi něco musí být.“

    Vám nevadí, že vás vaše přesvědčení nutí lhát? Chápu, že spousta lidí neříká pravdu, protože to nevědí, že to není pravda. Ale vy jste si vědom toho, že lžete, nepokoušíte se to nijak zakrývat – prostě jen operujete s přesvědčením, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

    Zase jenom další lež a manipulace od vás
    Já jsem žádnou lež ani manipulaci nenapsal. Jenom jsem vyvracel vaši lež, že když kritizuji vaše tvrzení, znamená to, že kritizuju úplně vše, co není v přesném souladu s mým názorem.