Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC začal zveřejňovat seznam domén vyřazených z DNS od Filip Jirsák - To je jako ptát se, jestli je konkurence...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2022 9:51

    Filip Jirsák

    To je jako ptát se, jestli je konkurence ve výrobě Coca-Coly.

    CZ.NIC nedělá žádnou samovolnou cenzuru ani teď. A domény se vyřazovaly ze zóny dávno. Článek 17 se v poslední době nijak neměnil, že to, že je něco novinka, je jenom váš výmysl.

    Je zajímavé, jak tenhle spor o vyřazování domén zase nakonec není názorovým střetem, ale střetem o hodnoty liberální demokracie. Na jedné straně jsou lidé, kteří respektují ostatní a i když nejsou z vyřazování domén nadšení, dokážou respektovat, že je to rozhodnutí CZ.NICu, který má na takové rozhodnutí plné právo (nejen podle zákona,ale i podle morálky). Na druhé straně jsou lidé, kteří nedokáží respektovat jiné, a když není po jejich, nehledí nalevo napravo, neřeší co je pravda a co lež, prostě si začnou vymýšlet libovolné argumenty na podporu svého názoru. Nemají to pořadí „nejprve fakta, z nich si utvořím názor“, ale mají svůj názor, a k němu si pak vytváří vhodná fakta.

    Vážně by byl takový problém přiznat si, že to, že CZ.NIC neměl ty domény vyřadit, je jenom váš názor, ale že na to CZ.NIC měl plné právo? Kdybyste si to přiznal, mohl byste o tom názoru začít diskutovat a v diskusi třeba najít lepší řešení.