Hlavní navigace

Názor ke zprávičce CZ.NIC začal zveřejňovat seznam domén vyřazených z DNS od Sinuhet - "Že je vyřazování domén špatnou cestou, na tom...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2022 9:54

    Sinuhet

    "Že je vyřazování domén špatnou cestou, na tom se asi všichni shodnou. Bohužel v tuto chvíli žádnou lepší cestu nemáme – a pořád je tahle cesta lepší, než jenom přihlížet, jak stát, který se sám označuje za našeho nepřítele, a který rozpoutal válku, nerušeně šíří svou propagandu."

    Jenže my jsme tím šíření propagandy nijak nezabránili. Co bylo na české doméně, to funguje jinde. Co bylo jinde, tomu se nestalo nic. A pravyprostor.cz šířil ruskou propagandu? To je zase jiné zdůvodnění, předtím to měly být výzvy k násilí (které člověk najde všude po českém internetu, ne že to není nic závadného).

    Jako vedlejší produkt jsme k tomu dostali blokaci na základě neformální státní výzvy, opravné procesy trvají dlouhá léta a stojí obrovské zdroje, mlžná odůvodnění, a ti, co byli pod vlivem ruské propagandy, se akorát utvrdili. CZ.NIC ztratilo trochu důvěru, ale projevilo poslušnost.

    A to vše v zájmu vyššího pricnipu mravního.