Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Další obchodník s bitcoiny přišel o peníze, tentokrát o milion dolarů od KapitanRUM - Všichni těží bitcoiny, někdo pomocí chytrosti počítače, někdo...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2013 9:48

    KapitanRUM (neregistrovaný)

    Všichni těží bitcoiny, někdo pomocí chytrosti počítače, někdo pomocí chytrosti vlastního mozku :-D Lze se jen něco jiného než smát, bitcoin bratru za ~8000 Kč? Ale no tak :-) Z bitcoinu se stává bublina, která musí prasknout. Podobně to bylo s .COMy, měny jako bitcoin mají své místo na slunci, ale taky mají svojí hodnotu, pokud řeknete, že tahle hromádka dříví má cenu 1000-ti násobnou oproti realitě, budou tomu lidi věřit do té doby, než v to věřit přestanou, to ,co dává hodnotu peněz, je víra a pokud budou tyhle krádeže pokračovat, lidé věřit přestanou. BTC by se měl obchodovat za cca 10-20$, mimo to, roste tu monopol těžařů, protože těžit BTC se řekněme obyčejným lidem už nevyplácí, tedy další důvod, proč ta bublina musí prasknout, každá bublina jednou praskne/splaskne, BTC by tu mohl být velmi dlouho.

    Do jedné bohaté vesnice přijel obchodník, říkal, že koupí opice, které se prohání v lesích okolo vesnice. Tak je lidé chytali a nosili mu je, on jim platil, jak opic v okolí ubývalo, cena za každou opici strmě rostla, pak jednou obchodník odjel za něčím do města a jeho pomocník lidem nabídl "Já vám ty jeho opice prodám, on nic nepozná, vyděláme všichni!" A tak mu vesničané dali všechny své peníze a on jim zase ty opice. Ráno se zjistilo, že zmizel i pomocník, lidé v té vesnici jsou sice chudí, ale opic je v okolních lesích spousta ;-)

    Dokud obchod s bitcoiny kvete, je možné na něm zbohatnout, ale člověk by měl vědět, že každá bublina jednou splaskne/praskne.