Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Daňový úřad udělil pokutu kvůli Linuxu od korupce - Většina populace má Microsoft. Dobrá. Proto státní správa...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 5. 2012 22:10

    korupce (neregistrovaný)

    Většina populace má Microsoft. Dobrá. Proto státní správa "nařídí", že ho pro komunikaci s ní musí mít i zbytek. Nemohu si pomoci, ale tím dělá reklamu této jedné firmě na úkor jiných firem. Zřejmě má tedy od této firmy za tuto reklamu a za toto další rozšiřování provizi.

    Co by se tak ale třeba dělo, kdyby si státní správa vybrala třeba jinou komerční firmu? Třeba takový Apple. Proč né? Taky americká firma. Tak proč nedělat reklamu pro změnu zase jednou týdle firmě? Proč stále dokola šířit a jen rozšiřovat masy uživatelů Microsotu.

    Pokud někdo bude argumentovat tím, že si podnikatel přece může koupit Microsoft, aby mohl komunikovat se státní správou, mohl by si přece každý klidně koupit Apple, aby mohl komunikovat se státní správou.

    Jediné správné a férové od státu podle mě je, když dává svým obyvatelům možnost si vybrat a nenutí je platit jediné, jím vybrané(!), firmě.