Hlavní navigace

Názor ke zprávičce David Faure: KDE by za pět let mohlo mít 50x více uživatelů od qpal - Po letech administrace Windows jsem si kdysi nahodil...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2010 16:01

    qpal (neregistrovaný)

    Po letech administrace Windows jsem si kdysi nahodil Linux, po pocatecnim zkouseni jsem zustal u Ubuntu, po KDE 4.2 jiz natrvalo Kubuntu. Administrace systemu me uz nezajima, nove veci si nastavim a konfiguraky nemazu. KDE pouzivam predevsim pro "jeho" aplikace, protoze mi vyhovuji (predevsim digiKam, Amarok, Dolphin, Krusader, Ktorrent,..), jinak i nejake ty univerzalni jako BackInTime, Chromium a XBMC. V podstate mi to naprosto staci.
    Na prostredi samotnem se mi libi konfigurovatelnost, a graficke efekty jsou lepsi nez nic (expose, blur, zvyrazneni oken, prepinani ploch,.. parada).
    Nepomukem pouzivam v podtate jako index search a s jako takovym s nim nemam problem. Potencial akonadi je ohromny, uvidime nakolik hy vyuziji aplikace. Prvni verze vetsinou hledaji sama sebe, klidne tomu dam cas.
    Bugy vzdy byly, jsou a budou, tomu se nevyhne zadny projekt. To, ze nejsou opravovane ty ktere vadi Vam, ale jinym, to je mozna menici se strukturou uzivatelu. A s uzivateli se meni i HW: Celeron s 512 MB RAM jsem mel naposledy v 90. letech. Dnes povazuji sve C2D 6750, 2GB RAM za starsi stroj. Tak jako tak, KDE na nem porad beha jako decko po prvnim kari :-)