Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Debian 9 zřejmě nakonec nebude podporovat secure boot od mhepp - Nechci Ti úplně bořit ten Tvůj domeček z...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 4. 2017 1:52

    mhepp (neregistrovaný)

    Nechci Ti úplně bořit ten Tvůj domeček z karet, ale mám pár strojů (silně produkčních, cca 60000 náročných klientů) a systemd byl příčina jejich nestability -- služby se restartovaly když měly běžet, přes systemd byl problém je vůbec nastartovat (přestože po zavolání s identickými parametry z řádky běžely), v případě potřeby nefungoval ruční restart a reboot stroje znamenal spolehlivě návštěvu serverovny, protože nikdy nedoběhl. Pouhe nahrazení systemd tím zatracovaným sysvinitem všechny tyto problémy vyřešilo.

    Víš, řekl bych, že jsi příliš mladý a nezkušený, abys pochopil, že vše, co je staré, musí být nutně zabugované a zastaralé. A pokud vim, tak internet je zhruba stejně starý jako sysvinit, takže naopak, laskavě ho přéstaň používat, protože je zastaralý a zabugovaný a užij si svůj internetd.

    P.S. Nemám rád ty hejsky, co si někde přečetli, že je něco kůůůl, protože to někdo řekl a vše ostatní je na houby, protože je to zastaralé a zabugované. Přitom jim sotva teče mlíko po bradě a nevidí si ani na špičku nosu.