Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Debian bez systemd je za dveřmi: Devuan 1.0 RC2 od Filip Jirsák - začne něco tvrdit o něčem, u čeho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2017 10:11

    Filip Jirsák

    začne něco tvrdit o něčem, u čeho nebyl, nemá z toho záznam a krom systemd (ani neví jaká verze) ani neví o jakou službu šlo (ani neví jaká verze).
    Já fakt nemůžu za to, že jsou vaše tvrzení tak očividně nesmyslná, že k jejich vyvrácení ani není potřeba znát takovéhle detaily.

    Což ale absolutně nezabrání nazdárkovi tvrdit že je vše jinak a on ví nejlíp co se dělo.
    Netvrdím, že vím nejlíp, co se dělo. To, že je vše jinak, to je pravda – nemůžu za to, že píšete tak průhledné nesmysly, ze kterých je na první pohled vidět, že vůbec netušíte, o co jde a jen si vymýšlíte.

    Ano, co popisuji se mi stalo, v logu bylo prd.
    Problém je, že vy popisujete, co se vám stalo, jenže ve skutečnosti je to směs (možná) faktů a ničím nepodložených domněnek. A teprve když mi to připadá podezřelé a zeptám se, vyleze z vás, že to je vlastně jenom domněnka (přičemž vy si nadále myslíte, že je to fakt, protože tomu vůbec nerozumíte).

    pořád tvrdíš že to nechápeš
    Ano, nechápal jsem, odkud se bere vaše přesvědčení, že to byla chyba systemd. Už jsem to pochopil – prostě jste si to vymyslel.

    klidně učiníš závěr a ještě mi ho předhazuješ jako pevný jak nějaký výsledek výzkumu
    Závěr jsem učinil jenom z vašich tvrzení – že nejste schopen posoudit, v čem mohl být problém, takže vašim tvrzením o tom, co bylo příčinou, není možné přikládat žádnou váhu.

    To je matematický model chování systemd?
    Ne, to byl příklad kódu na začátku nějaké služby. V mém komentáři to bylo napsáno. Jak chcete o něčem diskutovat nebo něco konfigurovat, když ani neumíte pochopit jednu větu?

    A navíc jsem ti psal, že po spuštění ručně se to chovalo normálně
    Ano, to je pro chybnou konfiguraci závislostí typické – než se dostanete k tomu nastartovat službu ručně, ta prerekvizita už stihne nastartovat.

    ale zase jaksi zafungovala selektivní slepota a nepamatujeme si to
    Jistě, a protože si to nepamatuju, proto uvádím příklad, který počítá přesně s tímhle „po spuštění ručně to fungovalo“.

    takže buď by všechny ty "exity" vyšly pouze a jenom na běh pod systemd když jsem to zkoušel nebo kontroloval, a nebo by to nemohlo být službou, tedy tímto tvým "příkladem"
    Uváděl jsem to jako teoretický jednoduchý příklad, kdy by docházelo k tomu, že služba někdy nastartuje a někdy nenastartuje, a není to přitom chyba správce služeb. Ve skutečné aplikaci asi nic takového nebude, bude to spí závislost na nějakém zdroji.

    Tedy se buď potvrzuje co říkám a nebo tu máme službu která jede total random.
    A nebo prostě ta služba ke svému běhu potřebuje nějaké zdroje, a vy jste to špatně nakonfiguroval a nezajistil jste, aby ty zdroje měla vždy k dispozici. Což je velice pravděpodobné, protože je to zaprvé statisticky zdaleka nejčastější případ selhání startu služby, a za druhé zjevně vůbec nejste schopen analyzovat příčinu toho problému a místo toho si náhodně vylosujete jednu možnou ale nepravděpodobnou příčinu a tu předkládáte jako fakt.

    A nejvíc vás na tom štve, že jste zase napsal nějaký svůj ničím nepodložený nesmysl, a někdo vás zase vyhmátl a upozornil na to. S tím se holt budete muset smířit, že když budete psát do diskusí takovéhle nesmysly, pokaždé se může najít někdo, kdo si to nenechá pro sebe a napíše to otevřeně do diskuse, že píšete nesmysl.