Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Debian bez systemd je za dveřmi: Devuan 1.0 RC2 od kozec - > Ne, proces opravdu nenajdete v souboru main.c....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2017 20:31

    kozec

    > Ne, proces opravdu nenajdete v souboru main.c. Proces je spuštěný kód v paměti počítače, který má nějaký identifikátor přiřazený jádrem.

    Nie, proces je systematicka seria operacii smerujuca k urcitemu cielu :)

    > Spousta serverů má speciální mód pro hloupé správce služeb, kdy se server sám daemonizuje, aby se dostal z dosahu správce služeb.

    Povedal by som, ze si zamienate init so spravcom sluzieb. Systemy, ktore pouzivaju to druhe vacsinou pustaju servery s flagmi, ktore demonizaciu vypinaju.

    > a aby mohla být lepší, nedalo se toho dosáhnout jinak, než že byla komplikovanější než žebřiňák.

    To je skutocne zaujimava teoria. Suhlasil by ste s nazorom, ze je elektromobil z mnohych pohladov lepsi, nez klasicke auto?

    Pretoze technicky su elektromobily 2 magnety s baterkou, riesenie ovela, ovela, OVELA jednoduchsie nez riadena explozia chemicky upravovanej zmesi plynov v presne tvarovanych piestoch klasickeho motora.

    > Jak se OpenRC dozví, že MySQL je schopna obsluhovat požadavky? Ten aplikační server totiž nepotřebuje, aby začal start procesu MySQL

    Pocka na vytvorenie socketu. Pomerne jednoduche.

    > Ano, sleep s bulharskou konstantou ve startovacích skriptech. To je skutečně profi řešení.

    Bulharske konstanty su najdolezitejsim stavebnym prvkom kazdeho systemu :) Ale inotify funguje tiez vcelku dobre.