Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Debian bez systemd je za dveřmi: Devuan 1.0 RC2 od kozec - > Na druhou stranu je to prijemne zlepseni,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2017 20:40

    kozec

    > Na druhou stranu je to prijemne zlepseni, ze pokud tohle vse nechci po 151. resit v serveru, co pisu, tak ze nemusim - muzu pouzit funkcionalitu spravce sluzeb a spoustu dalsich veci z nej.

    Lenze ty to samozrejme riesit musis, nakolko SystemD funguje len na par specifickych konfiguraciach Linuxu. Takze poriesis jeho i vsetkych 15 konkurencnych standardov a potichu budes dufat, ze ten 16-ty uz bude dostatocne pouzitelny na to, aby sa uchytil.

    > A? Normalni soucast zakladniho core systemu skoro vsude.

    Vlastne si takuto hovadinu pred SystemD dovolil spravit iba Windows :)

    > Hezky priklad. A systemd vytlacil ostatni init systemy rychlosti, komplexnim resenim beznych situaci a jednoduchosti pro autory distribuci a uzivatele.

    ... rovnako ako v 90-tych rokoch vytlacil Unixy technicky vyspelejsi OS od Microsoftu. To bol sarkazmus, mimochodom.

    > Je proste holt potreba se smirit s tim (...)

    Vlastne som doposial realne nasadenie SystemD u nikoho vacsieho nevidel. Pisu sa sice kvanta clankov o tom, ako je stvoreny pre kontainery, AWS, embeded zariadenia, LHC... ale vsetko je to len krasna teoria, od ktorej sa realne nasadenie drzi setsakramentsky daleko. Nechapem preco...