Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Debian pro jistotu odstranil klíče vývojáře zatčeného v Rusku od NULL - @Lael Opir No, těch 500k Iráčánů je cca polovina....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 4. 2017 20:21

    NULL (neregistrovaný)

    @Lael Opir

    No, těch 500k Iráčánů je cca polovina. Ale říkal jsem, to nechme být, to strašně záleží na výkladu "obyvatelstvo tamního regionu" protože jak víme, jsou tam i cizí vojáci a cizí bojovníci ale ne vždy tak mo c cizích národů. V podstatě když se odmyslí vpád do Iráku a totálně přímé souvislosti, tak je to primárně konflikt shiitů a sunitů. O tom není pochyb a nikdo to ani netají ani nepopírá.
    Víš, to je otázka přístupu. Nevím jestli byla ta Sadámova diktatůra horší než skoro 15 let války a skoro 1 mil. mrtvých. Proti tomu byl troškař. Asad dokonce i odevzdal chemické zbraně když to chtěli jako záminku k napadení. Rozhodně jeho vláda nemohla být horší než těch 6 roků války a decimace obyvatelstva. Nicméně před pár lety byl ještě vzor jako ůspěšný prezident sekulárního a prosperujícího státu s vysokou životní úrovní. To ale ještě nepodporoval přechod z ropné burzy z dolaru a euro za podpory Ruska a Číny - to je ten pravý problém "svobody obyvatelstva" a na tom shořela i Lybie a Egypt, ale Egypt hlavně jako opora než přímý aktér. Druhý problém je, že oni prostě sami nedošli k takovému stupni civilizace, aby byli schopni žít jako my. Co myslíš že se pak stane? Zase se servou a nebo tam přijde jiný diktátor. Spousta těch skupin které si platí "koalice" (tak dnes říkají tomu co před 2 lety byly jenom konspirace) je 10x horší než Asad. No, každopádně když už tak řeší lidská práva a napravují režimy, jsem zvědavý kdy napraví SAE, Katar, Jemen, Čínu a USA za Guantanámo o kterém by se dalo říct že "režim brutálně týrá své odpůrce a vězně" - hmmm, jako bych to někde slyšel . . . . ;-)
    Víš já jsem klidně schopný se vyrovnat s tím, že "spojenci" prostě rozsekali Irák protože byli nasraní + se potřebovali dostat k Iránu + ta záležitost s ropnou burzou. Jsem schopný to pobrat i v případě Sýrie, vím že takto se věci bohužel řeší a "koalice" je prostě silná a tak si prosazuje svoje. Nelíbí se mi to, jsem proti tomu, ale jsem schopný to pobrat. Co ale nejsem schopný pobrat je, když mi někdo lže do očí že jde o svobodu a demokracii. O demokracii maximálně v tom smyslu, že se dosadí loutková vláda, která je zavázána a je snadněji korumpovatelná než jeden hrdý (možná blbý) prpezident/vůdce.