Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Dell představil nové modely pracovních stanic Precision s Ubuntu od jmk - Když už tak vidíte do chování uživatelů Linuxu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 1. 2017 10:17

    jmk

    Když už tak vidíte do chování uživatelů Linuxu tak Vám jeden názor uživatele Linuxu sdělím. Naprosto nestojím o to, aby Linux byl masový systém - proč ? Abych řešil viry ? abych řešil nepochopitelné rozhodnutí, které je ve prospěch mas a měl potom nepoužitelné GUI ? (kdo tvrdí, že W10 má GUI použitelné na desktopu! tak opravdu musí lhát sám sobě do kapsy).
    Raději budu sobě a svému příbuzenstvu instalovat minoritní Linux, budu mít v bezpečí internetové bankovnictví, nebudu přeinstalovávat systém cca každých 6 měsíců, budu moci HW opravdu využívat do konce jeho životnosti a ne do kdy mi to nadiktuje výrobce OS.
    Linuxových alternativ k Windows aplikacím je více než dostatek a mnohdy jsou více useful, takže nemám problém.
    Ano také bych rád, aby Linux podporovalo více výrobců HW a mohl si koupit jakýkoliv HW bez rozmýšlení. Ale tuto nevýhodu mile rád obětuji ve prospěch ostatních výhod, které mi Linux přináší.
    Pro zajímavost koho ta zajímá používám stolní desktop s Ubuntu 14.04. NB s CentOS 7 a široké příbuzenstvo Debian 8 s Mate. No problém :-)