Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Děti Hanse Reisera žalují svého otce a chtějí 15 milionů dolarů od Antikapitalista - Ale chápeš, že to není žádná volba o...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2012 18:58

    Antikapitalista (neregistrovaný)

    Ale chápeš, že to není žádná volba o podporování (nebo mání něčeho společného s věcmi od toho parchanta)??!

    To, že to někdo používá, není žádná podpora – nijak mu tím přeci nepomáháš!

    On byl sice psychopat, ale z toho, co vím, by se pojem „parchant(ka)“ nehodil spíše pro jeho (bývalou) manželku...

    Což ho nijak neomlouvá, ale... podívej se na to takhle: kapitalističtí manažeri jsou s mnohem větší pravděpodobností psychopati – dle nějakého výzkumu je kapitalistický manažer s přibližně 4krát vyšší pravděpodobností psychopat, než by tomu bylo u běžného člověka – což se také uvádí jako důkaz toho, že kapitalizmus odměňuje psychopaty.

    Dobrým příkladem tu byly výrobky od Applu. Steve Jobbs byl nejspíš také psychopat, navíc zhruba stejně arogantní jako Hans Reiser, což se mu rovněž stalo osudným – kdyby si nebyl namýšlel, že rakovinu porazí vlastní chytrostí, nýbrž si nechal poradit od odborníků a svěřil se do jejich péče, možná by na to nebyl musel doplatit svým životem, alespoň ne tak brzy...

    Spousta lidí si třeba kupuje intelovské procesory, ačkoliv Intel je zločinec, zbohatnul a udržoval si své postavení (což je prakticky totéž) špinavými praktikami – tam by bylo v pořádku nemít s ním a jeho výrobkami nic společného – já to takhle osobně i dodržuji, ačkoliv se omezuji oblasti, ve kterých Intel dominuje díky svým špinavým praktikám – tedy bojkotuji intelovské procesory. (Tenhle můj postoj je zásadový; už bych pak mohl být shovívavější vůči flash pamětím nebo i síťovkám.)
    Nebo je stejně v pořádku bojkotovat pevné disky od Samsungu, vypalovačky od LG atp. – aby měli jihokorejští váleční štváči méně peněz.
    Tam i rozumný důvod pro bojkot, jelikož je tam příčinná souvislost mezi jejich podporou (třeba nakupováním jejich výrobků) a zlem jimi páchaným.

    Mohlo by mít smysl odmítat Windows z důvodu, že jeho defragmentační nástroj vyvinula scientologická firma. A to z důvodů bezpečnostních obav i peněžních toků pro tu firmu.

    Ale u ReiserFS?! Tam přeci žádná taková souvislost není – zřejmě nad tím se i ostatní pozastavují.

    Mělo by smysl odmítat SELinux, protože jeho značnou část napsal genocidní americký imperialistický režim?

    Víš, mně to spíš připomíná takový postoj, jakým by bylo třeba odmítání Ady, protože Amíci ve svých vraždících strojích používají programy v Adě...