Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Devuan Jessie: Debian bez systemd v první betaverzi od Jan Mimránek - "Ale vy byste místo toho chtěl, aby se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2016 11:43

    Jan Mimránek (neregistrovaný)

    "Ale vy byste místo toho chtěl, aby se autoři Debianu vykašlali na to, jak to chtějí mít oni, a místo toho to udělali podle toho, jak chcete vy. Proč by to měli dělat?"

    Samozřejmě, že si o tom rozhodnou autoři Debianu, ale co jsem měl možnost se dozvědět, tak to moc jednomyslné nebylo. takže zas tak křišťálově čisté "chtěli to tak mít" to není.

    Podívejte, mám několik serverů se staším Debianem, umím se v něm pohybovat a nyní potřebuji vytvořit malou síť serverů a nemůžu na produkci hodit něco, co je zadrátované v systému, mění se to, občas se po aktualizaci něco rozbije (zdroj zde diskuze). Nemůžu zvolit Devuan, protože nemám jistotou, že některý balík co tam budu mít nepřejde na plnou podporu systemd jako třeba to Gnome a já budu muset na produkčních serverech buď dělat obezličky (pokud to pujde) aby program fungoval, nebo jsem v háji a nemůžu použít Devuan ani proto, protože nevím ani jak jim ta snaha vydrží a jak na tom budou s bezp. aktualizacema atd .... Jo, ještě můžu přeinstalovat produkční server, paráda. Tak si asi vyberu Gentoo, ale tam to zase neznám, nemám zkušenost s flow, s dostupnostmi atd .... No a jelikož nedělám administraci serverů jako hlavní činnost, o to je to pro mě horší a bolestnější a bude mě to stát více času a platit si kvůli tomu profi admina je jako s kladivem na komára.
    Takže to je takový můj výhled na účinek systemd v prostředí a panu Poetringovi, jehož Alsu sice taky používat nemusím ale udělal jsem tu chybu a dost jsem se s ní natrápil, můžu fakt poděkovat. Já vím, nemusím používat nic, ale tak proto to dělají? Aby to lidi mohli klidně nepoužívat?