Hlavní navigace

Názor ke zprávičce digiKam 7.2.0 s novým modelem rozpoznávání tváří od cziss - Ahoj, já to používám na úpravu .jpg na...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2021 10:08

    cziss

    Ahoj, já to používám na úpravu .jpg na takové ty běžné úpravy a hlavně rychlé workflow je to super. Hlavní funkce, proč jsem dlouho hledal a nakonec zakotvil zde je dobře fungující automatická kontrastu, kdy to nabízí víc finálních možností. Dokáže to opravdu velmi dobře opravit barevnost a světelnost fotek.

    Zajímavý je i modul pro vytváření panoramat (je tedy pravda, že aby to fungovalo, musíte mít stejně nainstalovaný ještě jiný program, který je pouze na panorama) ale s tímto modulem se pracuje daleko lépe a výsledky jsou dobré.

    Bohužel editační modul nelze nainstalovat bez hlavního programu. Ten bych jinak neinstaloval protože co se týče správy fotek jako alb, tak já mám systém složek, kdy najdu fotky, které chci, během pár vteřin a to těch fotek mám tisíce. Co ale umí tento program a občas se to může hodit, že dokáže za chvilku vyhledat fotky dle data, nebo dle foťáku a tak.

    Jinak většina dalších funkcí co ten program má mě přijde zbytečná. Jako třeba různé tagy, hodnocení fotek, postování na internetové služby atd.