Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Disney+ nebude fungovat v Linuxu kvůli přísnějšímu DRM od RRŠ - Pokud projdu své příspěvky, nikde nevidím, že bych...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 10. 2019 12:50

    RRŠ

    Pokud projdu své příspěvky, nikde nevidím, že bych nabádal k ukradení filmu nebo to "zpětně obhajoval".
    A pak: pokud někdo využije nelegální distribuce, majiteli práv jeho majetek nezmenšil, ale "patřičně nezvětšil" - asi jako když mi zaměstnavatel jako bonus dá příspěvek na charitu. (Prosím, nesmějte se tak nahlas - i takovouto odrůdu benefitů tu máme!) Já to na výplatě nepoznám, ale neubylo mi.
    To, co se snažím kritizovat, je skutečnost, že v (zákony a obchodním modelem) pokřiveném prostředí je mnohem (!!!) jednodušší se dostat k nelegálnímu obsahu, než k legálnímu. Jakmile vybočíte za škatulky "průměrného spotřebitele" - třeba jen tím, že používáte Linux, případně chcete přehrát draze koupený BlueRay na multimediálním počítači místo na podřadném přehrávači - narazíte na technická omezení, která nejsou daná ani "z principu", ani "protože podpora menšin není prioritou", dokonce ani "protože by to bylo drahé", ale "protože jsme zaplatili za zvláštní řešení, aby to nešlo". Tak, milý zákazníku, alou zpátky do škatulky!