Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Disney v sitcomu odrazuje od open source od volani.webnode.cz - Vidím to třeba na rozporu linux vs mac.. Linux:...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2012 17:31

    volani.webnode.cz (neregistrovaný)

    Vidím to třeba na rozporu linux vs mac..

    Linux: věříme tomu, protože to dává práva uživatelům a umožňuje jim participaci a dává jim moc..
    Díky velkému množství očích a tomu že se na to může koukat kdokoliv má zájem to zajišťuje uživatelům bezpečnost.
    Programátoři vědí co je nejlepší pro programátory a z uživatelů ať se stanou programátoři a nebo si nějak poradí - díky tomu se to alespoň naučí lépe ovládat a budou mít nad tím moc..

    To že nechceme prodávat znamená, že to neděláme proto abychom na uživatelých vydělali peníze a měli tím větší moc a kontrolu, ale protože software sami chceme, chceme se o něj podělit a chceme aby ostatní se dělili s námi jak jen budou moc chtít a umět..

    Apple/microssoft: Nevěříme tomu, protože to nebylo námi schváleno a zkontrolováno a nemáme z toho zisk. Uživatel je hloupí a potřebuje od nás kontrolu a ochranu. Mi víme nebo zjistíme co uživatelé chtějí, zjednodušíme to aby to zvládl každý a nemusel nad tím přemýšlet a prodáme to.

    To že na tom vyděláváme je důvod proč by nám uživatele měli věřit.. To že na nich vyděláváme znamená že je nebudeme chtít naštvat a tento vztah přerušit.
    Naprogramuejme zákazníkům to co mi rozhodneme že je pro ně nejlepší a pokud nám to přinese zisk.

    Spíš vidím problém momentálně v tom, že není reálná konkurence centralizovaným cloudovým službám..

    Chtělo by to využít výhod decentralizace, sdílení a participace i na software jako službu (cloudy).. Aby lidi sdíleli všechen volný výpočetní výkon a insfrastrukturu co mají jako clustery a tím vytvořili konkurenci která přináší výhody jako větší kontrola nad daty, snížení nákladů a využití lokálních zdrojů.

    Je složité a celkově náročné momentálně konkurovat pomocí svobodného SW a vzájemné pomoci velkým firmám a mohlo by se to zlepšit.
    Služby mohou běžet na svobodném SW a HW a infrastruktura kterou máme doma není využívána efektivně..