Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Dolní Sasko vrátí Windows na 13 tisíc počítačů od Lael Ophir - O hlavně vedoucí jejich IT oddělení je fanoušek...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2018 2:05

    Lael Ophir

    O hlavně vedoucí jejich IT oddělení je fanoušek Linuxu. A o tom co se bude dělat celkem pochopitelně rozhoduje starosta, ne šéf IT oddělení - který mimochodem sám přiznával, že mají problémy. Například podporu HW, protože staré distro neumí nový HW (a jednoho dne se už nedají kupovat staré notebooky), ale když chtějí nasadit všude nové distro, tak zjišťují, že se jim zase na řadě starších strojů rozbila podpora HW. To vede k nešťastné situaci, kdy kvůli novému HW musí přejít na novější verzi distra, a následně ji retestovat na všech HW konfiguracích, kterých mají velikou spoustu. To ale bohužel není vše. Měli také problémy s kompatibilitou, protože všichni ostatní používají dokumenty MS Office, které jejich OpenOffice občas moc neumí. Dále u OpenOffice uživatelé tvrdě kritizovali nedostatky ve funkcionalitě. Dále spoustu SW mají jen pro Windows, takže na některých stanicích drží Windows (mimo jiné kvůli specializovanému HW), na dalších jedou Win a SW pro ně ve virtuálech, a další věci jedou na Terminal Serverech. Rozhodně bych nesdílel optimismus toho fanouška Linuxu, který tam projekt protlačil, a doteď za něj kope.

    Mohl byste prosím hodit nějaký zdroj, který by jasně říkal, že "Microsoft oznamil to ze pokud se na Windows neprejde, presune svoji pobocku mimo Mnichov"?