Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Douglas Crockford: JavaScript brzdí pokrok a měl by jít do důchodu od Filip Jirsák - martinpoljak: Nejenom, že jsem si to vymyslel, ale...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2022 11:46

    Filip Jirsák

    martinpoljak: Nejenom, že jsem si to vymyslel, ale ještě jsem to propašoval až na oficiální stránky WebAssembly: WebAssembly High-Level Goals. Nikdo nikdy nepočítal s tím, že to vše bude implementované hned, počítá se s tím, že je to na roky.

    Na webu by se hodilo mít jiný skriptovací jazyk, JS má zajímavý návrh ale mizernou implementaci, navíc neobvyklou, "jiný" znamená třeba jakýkoliv tak, aby prohlížeč tvořil jen platformu, ale poptávka po tom, aby na webu najednou všichni něco začali bastlit v binárně kompilovaných jazycích je nevelká. protože to také máí svá specifika a prostě to není třeba. Obecně je spíš poptávka právě opačná a to nejen na webu.
    Ta slova i věty jsou česky, ale těžko říct, co jste se vlastně snažil sdělit. Co je mizerného na implementaci V8? Co znamená „prohlížeč by tvořil jen platformu“? Co je „opačná poptávka než aby na webu najednou všichni začali bastlit v binárně kompilovaných jazycích“?