Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Drahá a spolehlivá datová úložiště od Marek Stopka - NetAppy jsou naopak levne, pokud potrebujete spolehlivost az...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2010 19:36

    Marek Stopka (neregistrovaný)

    NetAppy jsou naopak levne, pokud potrebujete spolehlivost az na urovni lokalit, tedy jiz vam nestaci RAID6 a 2 radice, ale chcete mit data na 2 mistech, NetApp totiz nelicencuje TB ale hlavy, tudiz cim vetsi reseni, tim vice usetrite proti konkurenci.
    // MetroCluster je drahá obluda, a dvě HA konfigurace se syncmirrorem jsou osina v zadku, protože když jedna active/active padne, tak začne zvonit telefon, aby si to nahodil. Obzvláště pokud máš Cisco based SAN síť mezi datacentry, pak si MetroClusterem nemůžeš být nikdy jist, nebo musíš použít další Brokády navíc, které budou v Gateway módu, protože NetApp shelfy a cluster interconnect nemůžou být připojeny do Brocády, která je v Gateway režimu.

    A navíc když se ti ta E300 brokáda porouchá, tak metrocluster dělá pěkné psí kusy. :-(

    Ale pozor, je to reseni, ktere za kazdou cenu zabranuje ztrate dat, takze kdyz nemate spare a pole vam, padne do degradovaneho rezimu, vypne se.

    // Tohle dělá každý opravdový enterprise storage systém :) Nicméně i na tom NetAppu se to dá vypnout, respektive nastavit ten timeout na tak dlouho, že NetApp doručí nové disky 3× za tu dobu :)