Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Dvoufaktorovou autentizaci má u Google méně než jeden uživatel z deseti od MaT - To nevím, ale technicky vzato to číslo k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 1. 2018 9:47

    MaT

    To nevím, ale technicky vzato to číslo k tomuto není potřeba. Moc mě ale nenapadá, jak to ověřit, u Googlu mám jen jeden účet, moc se mi nechce jen za účelem otestování tohoto zakládat další.

    Zkoušel jsem trochu hledat a zdá se, že Google možná před zapnutím jakékoliv dvoufaktorové autentizace to číslo chce pro případné obnovení zapomenutého hesla:

    https://www.quora.com/Is-it-possible-to-use-Google-2-step-verification-without-a-mobile-phone-number

    Já osobně neměl problém v tom jim to číslo dát už před lety. Na mobil mi občas nějaké otravné firmy volají, ale Google zatím nevolal ještě nikdy. Ano, mají ještě moje kontakty - protože telefonní seznam si zálohuji přes Google. Ale zase třeba nemají mojí mailovou komunikaci, protože poštu si řeším na vlastním serveru.

    Ale jestli jedna z výhrad vůči dvoufaktorové autentizaci u Googlu byla "lidé kteří hodně cestují" - jako ve smyslu někam, kde by nemuseli mít v mobilu datové připojení (nebo vůbec třeba mobilní signál), tak zrovna na tento způsob to není potřeba vůbec - a ten mobil většinou sebou asi lidé vozí i do té ciziny. A pokud ne, ještě pořád se dají používat ta předgenerovaná hesla, i když ty Google asi zamýšlel spíš jako záložní a nouzovou možnost, když někomu ten telefon ukradnou...