Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Edge od Microsoftu vyjde pro Linux příští měsíc od Miroslav Šilhavý - Hlavně k tomu nemají důvod. Jádro Windows je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2020 13:58

    Miroslav Šilhavý

    Hlavně k tomu nemají důvod. Jádro Windows je dobré, stabilní, ověřené. Nejsou v situaci, v jaké byl Apple, kdy už neměli jak dál ze starého jádra ždímat.

    Osobně si myslím, že MS zvolil dobrou strategii. Pomocí WSL dal lidem do rukou prakticky plnohodnotné prostředí a nástroje. Pro uživatele zvyklého na Linux, který ale zároveň potřebuje i Windows je dnes jednoznačně jednodušší používat Windows+WSL než Linux+neintegro­vanou virtualizaci (nedejbože Wine).

    A to nemluvím o PowerShellu, který je prostě na hony dál než shelly v Linuxu. Jedinou jeho (a velkou) nevýhodou je, že na internetu nejsou miliardy kuchařek, jak používat PowerShell v praxi. Pokud by dokázali nějak překlenout toto veřejné znalostní vakuum, bude to další silná konkurenční zbraň.

    Takže kdybych měl "koupit akcie", tak dnes určitě Microsoftu, který kombinuje výhody obojího, než abych sázel na nějakou distribuci Linuxu.