Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Elektronická část nových občanských průkazů zatím jen s Windows od harrison314 - Android používá odhadem stejně nebo víc lidí než...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 7. 2018 7:57

    harrison314 (neregistrovaný)

    Android používá odhadem stejně nebo víc lidí než windows. Klient je kde?
    - kam donho strcis citacku?

    Mám být závislý na jediné implementaci, u které nedokážu ani říct, co to vlastně všechno umí? Jednoho dne přijde aktualizace a hned jsi na seznamu
    - ked ti nepride aktualizacia tak budes mat starsiu verziu a tvoje podpisy nemusia byt podla novsej legislativy platne (paranoja?).

    -Kdybych to chtěl používat dávkově, tak (hádám) bych musel nahackovat pozici okna a posílat události kliknutí a kláves. To je houby automatizace.
    Obciansky preukaz nemas co pouzivat dialkovo, respktyve nechces, ma to hondotu tvojho podpisu, takisto nechces aby nieco za teba podpsiovalo automaticky.
    Ak sa bavime o tom podpisat dokument napriklad v Cloude, na to sa pouziva dvojfazovy podpis (ty si dokument pozries, na serveri sa predpripravi, vypocita sa hash, ten sa posle k tebe do obsluzneho softveru, ten na karte hash podpise a posle naspet na server, kde sa vlozi s tvojim certifikatom do podpisoveho kontaineru).
    Ak sa bavime o automatizovanom podpsisovani vo firmach a na uradoch, tam sa nepouzivaju obcianske, ale QSCD zariadenia, HSM-ka,... a iny SW, co to umozni.