Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Elektronické občanky změní práci a cestování občanů EU od Sten - Možná by bylo lepší si nejdříve vyjasnit, čeho...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2006 13:47

    Sten (neregistrovaný)
    Možná by bylo lepší si nejdříve vyjasnit, čeho chtějí teroristé dosáhnout, a zjistíte, že je to strach a anarchie, ne kontrola (a už vůbec ne diktatura). Proč by jinak teroristé tolik bojovali „proti“ Spojeným státům (lépe bych řekl ve Spojených státech), které mají s nastolováním diktatury a vojenských režimů dlouhodobě nejlepší zkušenosti (Afghánistán, Guatemala, Chile, Irák, Írán, Kuvajt, Nikaragua, Panama, Salvador, Vietnam) a příliš se nestarají o Unii (tedy až na ty dvě naše teroristické organizace, IRA a ETA, které ale po udělení samostatnosti, tedy kontroly svým oblastem nejsou moc podporovány a ani aktivní), která se v boji proti terorizmu také angažuje, ale nezavádí tolik represivní opatření (jako biometrické údaje v řidičácích a pasech, velmi přísné letištní kontroly nebo velmi tvrdé zacházení s podezřelými z terorizmu)?

    Vlastně jediný unijní stát zasažený teroristickým útokem pocházejícím vně Unie bylo Španělsko, protože se angažovalo ve vojenské operaci, jejímž výsledkem je demokratický režim v Iráku.