Hlavní navigace

Názor ke zprávičce EU chce trestat lidi, kteří budou hledat terorismus od x - Reaguji na druhý odstavec a prosím nebrat osobně. Vaše...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 10. 2007 12:12

    x (neregistrovaný)
    Reaguji na druhý odstavec a prosím nebrat osobně.

    Vaše představa je naivní.Tohle si tady dovolují ty tzv. demokracie již velmi dlouho na úrovni telefonů,faxů atd.Jen se k tomu přidá internet,technika na to je.Oblíbená věta je,že já přece nic nedělám ani neplánuji a tak pro ně nejsem zvědavý.To Vás přejde až Vás zavřou kdoví kde jen za to,že máte jako koníček třeba historii a hledal jste něco o Vietminhu.Viz třeba seznamy teroristů,na které se dostanou i úplně slušní lidé a jen mají podobné jméno,dokonce ani ne shodné :-) Každý režim (historie je plná příkladů) potřebuje nějákého "bubáka",kterým může působit na lid a díky němu vymýšlet věci,které pomohou udržet moc a zároveň umožní kontrolu obyčejných lidí,protože grázl si vždy cestu najde a u většiny obyčejných lidí se dá s úspěchem očekávat,že se proti tomu neozvou a naopak tomu ještě budou s radostí přikyvovat jak ti nahoře dělají něco pro jejich bezpečí :-) Aktuálním bubákem je Al-Kájda.Z podobného soudku jsou i snahy EU o zavedení archivace všech sms po dobu 6 měsíců nebo i déle,nápady USA na skenování kontejnerů,otisky prstů v pasech a podobné bludy.Pro udržení stáda ovcí na louce totiž musí hlídací pes občas vycenit zuby.

    Má to jediné pozitivum.Každé "impérium" jednou spadne na držku a pokaždé to je jen otázka času,kdy už i technika nepomůže k odvrácení úpadku.