Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropská komise bude vyšetřovat Microsoft od anonym - To buhužel předpokládá centrální úložiště SW, což je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2008 23:08

    bez přezdívky
    To buhužel předpokládá centrální úložiště SW, což je koncept, který přináší řadu problémů. Má každý autor SW právo umístit svůj SW do takového úložiště? Pokud ano, co zabrání ukládání spywaru a jiných forem malwaru, krvavých her apod? Pokud by měl SW před přidáním někdo filtrovat, kdo to bude, a podle jakých pravidel? Bylo by možné se soudit, že jste neměl možnost svou aplikaci tímto způsobem nabídnout, a tím byl znevýhodněn proti konkurenci? Držel by provozovatel úložiště SW nějakou záruku, že je SW bezvadný, nebo byste si mohl stáhnout i děravé aplikace?

    Navíc technické řešení by bylo poněkud nepraktické. SW pro Windows je celkem dost, takže by se jednalo zřejmě o stovky TB dat (či více), a katalog SW by byl dost podobný Googlu :). Dalším problémem je vynucení platby za SW (většina SW se platí), orientace v takovém seznamu atd.

    Na druhé straně už dnes můžet procházet Windows Marketplace, kde můžete koupit velkou spoustu SW pro Windows. Nikdo si ovšem nedělá iluze, že jde o jediný univerzální zdroj SW.
    http://www.windowsmarketplace.com/