Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropská komise navrhne zrušení střídání času od 654 - Nejde o to, aby měli všichni stejný čas,...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 8. 2018 15:02

    654 (neregistrovaný)

    Nejde o to, aby měli všichni stejný čas, ale aby měli jen jeden a ten správný. Pravé poledne půlka dne (12:00) a je definované jako okamžik, kdy je slunce nejvýš nad horizontem, letní čas by se vlastně neměl nazývat časem, stejně jako se palcům neříká centimetry. Zrušení časových pásem nikdo nenavrhuje. Defaultní stav by měl být ten, který se co nevíc blíží realitě.

    Mimochodem, některý HW/SW si neporadí ani s časovým pásmem*, natož pak s časovými pásmy a zároveň se střídáním času. Hypotetický příklad:
    Mám dvacet typů kamer různé intelifence a SW na ukládání záznamu a logování pohybu. Jak bude vypadat časový údaj na záznamu (přímo z hodin kamery) a log záznamů pohybu v době změny letního času na zimní? Budou se lišit časové záznamy na videu oproti logu, bude v logu dvakrát do roka hodinová díra/překrývání nebo dokonce oba případy současně?

    * Dvě nové tiskárny, jedna relativně chytrá (a funguje) a druhá se tak jen tváří. Má nastavené správné časové pásmo poštovního serveru. Problém je, že čas odeslání zprávy ze skeneru se snaží korigovat jak tiskárna tak server, takže zprávy, které z této tiskárny odcházejí, jsou o 2 hodiny posunuté oproti očekávání. Odhaduji, že to ještě budu muset dvakrát do roka manuálně posunovat.