Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Evropská unie varuje před virtuálními měnami od belzebub - To je klasicky blabol, opakovany az do zblbnuti...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2013 18:19

    belzebub (neregistrovaný)

    To je klasicky blabol, opakovany az do zblbnuti ruznymi "bankeri". Predem musim rici, ze nejsem zrovna velky fanda BTC, takze vubec nebudu mluvit o BTC konkretne, budu mluvit pouze o "vzacne surovine" pouzite jako mena.

    Predne, jediny duvod, proc "svetove ekonomiky" pouzivaji nekrytou menu, je v tom, ze statum umoznuje si penize tisknout jak chteji. Jako tento podzim predvedla nase CNB. Pro me tady argumenty konci. Pokud stat nuti obcany pouzivat menu, kterou sam systematicky znehodnocuje, je to hnus a svinstvo.

    Tento system pak vede k tomu, ze staty funguji temer vyhradne na dluh, na jehoz splaceni si penize natisknou, cimz jejich hodnota klesa a postupne se vsem vyplaci fungovat stejne - pokud vim, ze bude hodnota penez za rok nizsi, tak vim ze se mi vyplati se zadluzit, protoze realne nezaplatim o moc vice. Naopak co se mi nevyplati, je sporit, protoze stat cilene, a zamerne moje uspory znehodnocuje, a uroky v bankach to vazne nezlepsi.

    System kde jsou lide vedeni k tomu, aby se zadluzovali, je nestabilni, a pri kazdem malem otresu dochazi k LIDSKYM TRAGEDIIM - lide prichazeji o domy, protoze nemaji na splaceni hypotek, pachaji sebevrazdy atd. Vlastne cela soucasna krize (od r.2008 doted) je zpusobena tim, ze vsichni, od soukromych osob pres firmy az ke statum, jsou zadluzeni, a pri sebemensim snizeni jejich prijmu se dostavaji do problemu, ktere casto konci krachem, znicenymi rodinami, krachujicimi firmami, propustenymi lidmi, krachujicimi zememi, socialnimi nepokoji (recko..), az nakonec vedou k ruznym populistickym "spasitelum" a "vudcum" u moci a treba i k valce (nemecko, 30.leta, CR dnes).

    Nekryta mena, neustale znehodnocovana statem je jedna z nejhnusnejsich a nejzrucnejsich veci, ktere dnes staty ("vyspele") pachaji na svych obcanech.

    Bohuzel, lidska blbost je nekonecna, a tak se jen malokdo zajima o to, jak to ve skutecnosti je. Samozrejme "bankeri" vsechno tak zamotavaji, ze si bezny "franta" rekne, ze "to je slozite, oni to ti pani v centralni bance vedi lepe nez ja".

    Znate to rceni: "kdo setri, ma za tri"? Tak to uz davno neplati. Kdo setri, tedy chova se zodpovedne, je "potrestan" a za sve nasetrene penize si za 20 let "nekoupi ani prd".

    To, ze by BTC/zlato/dia­manty/skeblic­ky/(neco jineho vzacneho) nejaka cizi zeme nahromadila, neni VUBEC zadny problem. Stejne tak jako neni problem deflace (resp. neni to problem pro lidi, ani pro firmy - je to problem pro vlady, centralni banky apod.). Pokud je proste neceho k dispozici mene, ma to vyssi hodnotu. To neni problem. A neni to problem ani kdyz zacnou klesat mzdy - protoze pokud vsechno stoji mene, tak me nemusi trapit, ze mam mene penez.