Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FBI a Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA odhalují ruské aktivity v americkém kyberprostoru od Lael Ophir - Já chápu že pěkná mapka z konspiračního webu...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 1. 2017 20:19

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Já chápu že pěkná mapka z konspiračního webu se hodí do krámu. Jako první jsem zkontroloval údajnou americkou vojenskou základnu v Kazachstánu, protože o té zemi něco málo vím. Vím že tam mají Rusové základny v Balkhashu, Sary Shaganu a Bajkonur. Americká základna tam pokud vím nikdy nebyla.

    Pokud jde o země na té mapě, ve kterých opravdu americké vojenské základny jsou (nebudu je všechny kontrolovat): Amíci jsou v těch zemích na pozvání tamních vlád. Chápu stesky že Rusko nemá přátele. Ale proč? Kdo by šel do strategického partnerství s rozvojovou zemí žijící z exportu nezpracovaných surovin, která má nízkou životní úroveň, prakticky nefunkční průmysl (snad s výjimkou vojenského a jaderného), a k tomu autokratického vládce? Jakou vizi těm zemím Rusko v rámci partnerství nabídne? Něco jako "ukážeme vám jak správně funguje oligarchie, jak zvýšit míru korupce a dojebat ekonomiku"? To ať se pak nediví, že se s nimi přátelí jen země které jsou na tom ještě hůř. Konkrétně země bývalého Sovětského svazu, resp. ty z nich, se kterými zrovna Rusko není ve válce nebo v zamrzlém konfliktu :)