Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FBI a Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA odhalují ruské aktivity v americkém kyberprostoru od Lael Ophir - Ad A co ty ostatní otázky - mám...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2017 2:59

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad A co ty ostatní otázky - mám za to že jste to psal primárně @hugochavez, takže jsem neviděl důvod odpovídat na všechno. Ale budiž.

    Ad Jak to, že když máme tak pravdivé média, tak jim krom ladých a naivních nikdo nevěří a hledají další jakékoliv zdroje? - jaké procento lidí ty alternativní zdroje opravdu hledá, a jaké procento jim věří? Upozorňuji že nemá smysl abyste vycházel z vlastní zkušenosti, protože kolem sebe vidíte jen pár lidí z desetimilionového národa. Jinak starší generace má z doby komunismu zkušenost s tím, že co vidí v TV nebo čtou v novinách, to nemusí být tak úplně pravda. To podle mě do jisté míry zvyšuje procento těch, kteří vyhledávají alternativní zdroje. Bohužel si neuvědomují, že dnes není tehdy a aeronet a sputnik není samizdat. Navíc podle mé (ano, nutně omezené) zkušenosti tyhle "alternativní" zdroje zpráv "žerou" hlavně lidé náchylní na uvěření jakékoliv konspirační teorii, bez kritického myšlení a bez schopnosti ověřovat a kriticky hodnotit informace. Osobně takový způsobm myšlení pokládám za poruchu osobnosti, podobně jako náboženskou víru nebo schizofrenii.

    Ad Jak to, že když jsme tak hodní a dobří, tak vedeme tolik válek? - s velkou silou přichází velká odpovědnost. Češi nebudou řešit to že Irák napadl Kuwait, genocidu v Somálsku, a dokonce ani občanskou (ehm, kmenovou a náboženskou) válku v Jugoslávii. Jenže kdo ty problémy bude řešit? Mají US nechat Saddáma obsadit a zničit Kuwajt? Místo toho prosadily rezoluci v RB OSN, a vedly mnohonárodní síly, které Kuwait osvobodily. Ostatní státy jsou v takových případech typicky spíš do počtu, protože nemají vojenské kapacity. A když se v Evropě, tedy v našem vlastním domě, začnou mlátit Jugoslávci, musí opět přijít US, protože v Evropě s tím nedovede nikdo nic udělat, a končilo by to neskutečným masakrem. Atd. Takže ano, US jsou světový policajt, a EU skvěle zvládá zákulisní jednání v OSN :)