Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FBI a Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA odhalují ruské aktivity v americkém kyberprostoru od Lael Ophir - Ad Volby jen na oko, demokracie je k...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 1. 2017 16:48

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Ad Volby jen na oko, demokracie je k hovnu a stejně si uděláme, co budeme chtít - politik není mašina která vždy udělá to co jí říká průzkum veřejného mínění. Mimochodem v tom referendu volilo NE 64% procent a ne 85%, a účast byla jen 32%. To je 20.48% oprávněných voličů, kteří vyjádřili názor NE.
    https://www.theguardian.com/world/2016/apr/06/dutch-voters-reject-closer-eu-links-to-ukraine-in-referendum

    Ad Libovolně špatnej diktátor, kterej povede naši zemi jedním směrem, i když špatným, bude řádově lepší - to je velký omyl. Na prvním místě když diktátor povede zemi špatným směrem, tak není možné ho zastavit (bez války). Na druhém místě i když diktátor vede zemi zrovna náhodou správným směrem, tak se to po čase zvrtne, a opět je nezastavitelný. Koukněte se na Roberta Mugabeho. Ten začal vládnout v jedné z nejrozvinutějších zemí Afriky, a postupem času ji dostal do neskutečné bídy. A nikdo ho neodstaví od moci. Nebo Saddám Hussein. Sekulární a rozumný politik, který také časem zešílel, popravoval všechny potenciální konkurenty, prováděl nálety na vlastní obyvatele a uvedl zemi do bídy. Moc lidi konzumuje a mění. Proto má ve většině zemí prezident omezený počet funkčních období. A proto také existuje systém checks and balances, dělba moci na legislativu, exekutivu a justici. Jinak by politikovi stačilo jen jednou vyhrát (regulérní nebo zfixlované) volby, a pak už by mohl klidně spáchat jakákoliv zvěrstva na vlastních lidech. Chápu že váš pohled na věc je poněkud jednobitový, ale možná byste mohl věnovat pozornost konceptům které jsem popsal.