Hlavní navigace

Názor ke zprávičce FBI a Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA odhalují ruské aktivity v americkém kyberprostoru od Lael Ophir - Ne, poscasting není pro mě. U podcastů se...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 1. 2017 9:08

    Lael Ophir

    Ne, poscasting není pro mě. U podcastů se typicky používá okolo 150 slov za minutu, u psaného textu není problém číst 400 a více slov za minutu. Navíc k psanému textu lze snadno přiložit grafy, tabulky, linky, a hlavně reference. Ve výsledku máte u mluveného projevu méně informací než v textu, bývá silně zjednodušený, většinou bez čísel, a prakticky vždycky bez referencí.

    Curryho osobní historie mě nezajímá. Jak jsem psal, ten člověk je konspirační teoretik a magor. To že mu někdo posílá dary je jistě pěkné, ale lidé posílají dary třeba i českému aeronetu, a neudělá to z něj důvěryhodný zdroj.

    Ohledně přednášek: jednou jsem absolvoval placenou přednášku, kde jistá americká doktorka vyprávěla o vlivu LSD na srdeční arytmii. Zpočátku to působilo poměrně normálně. Časem z ní vylezlo že měla problém s arytmií, předávkovala se LSD (které zřejmě rekreačně používala), a od té doby se to prý zlepšilo. Pak začala hovořit o tom jak "zemní duchové" ovlivňují srdeční činnost, jak všechno začalo když si s ní pacienti v bezvědomí začali povídat o tom že dneska v noci umřou, a že si s ní začaly povídat i nenarozené děti. Po "přednášce" (ze které jsem statečně neodešel, i když jsem se tvářil jako opařený) jsem zjistil že je autorkou několika knih, podle popisu jsou o alternativní medicíně, a že ji byla v US odebrána lékařská licence. Tipnul bych si, že jí licenci odebrali z důvodu psychiatrického onemocnění.
    Co tím chci říct? To že někoho zvou na placené přednášky a že něco úspěšně publikuje není měřítkem serióznosti zdroje. To že je paní (ex-)doktorka magor je za mě jasně prokázané, a opravdu mě nepřesvědčí to že ji na rozdíl ode mě zvou na placené přednášky a úspěšně(?) publikuje knihy.

    Ad muzu se zeptat kam zvou tebe; jak ohodnocujou lidi tebe - nikdy mě netáhlo cokoliv přednášet ani publikovat. Váš argument je úplně mimo, protože přece nemusím snášet vejce, abych poznal že je nějaké zkažené.

    Ad predpokladam ze NEJSI pravidelnym posluchacem NoAgenda podcastu - nejsem, protože jde o konspirační žumpu a Curry je magor, což je jasné i z čistě namátkového poslechu. Nemusím pravidelně číst Blesk ani Aeronet, abych věděl, že to fakt není pro mě.