Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Fedora 18 nebude používat systemd-journal od Robert Smol - Dobry den, prosim Vas, ten nadpis je opravdu spatne....

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 3. 2012 12:56

    Robert Smol (neregistrovaný)

    Dobry den,

    prosim Vas, ten nadpis je opravdu spatne. Systemd je uz ve Fedore 17. Do Fedory 18 je i systemd-journal, jen se standardne nevypina syslog.

    https://lwn.net/Articles/487342/
    https://fedoraproject.org/wiki/Features/systemd-journal

    vlastnost ktery byla odmitnuta je "Make Systemd Journal the new and only default syslog. " Prosim je tam duraz na to ONLY DEFAULT.

    Takze systemd + journal ve Fedore 18 je ON.

    A jeste koment k pripevku nahore. Binarni logovani prinasi velke vyhody, strukturovany log (moznost spolehnout se na urcite atributy), rychlost a dalsi. Jako administrator s 15 letou zkusenosti velmi vitam mit jeden nastroj pro cteni logu. V soucasne dobe nekde musim koukat do /var/log/syslog /var/log/messages ci tam jak je nakonfigurovan syslog.

    Navic, syslog si stale muzete nechat bezet, takze stare veci budou fungovat. Vubec nechapu, proc se zase kolem toho dela takovej humbuk. Lennart je tezky C hacker, kteri vi co dela a lidi kolem nej to vedi take (PulseAudio, systemd, linux plumbers wish list, journal, avahi - to vsechno jsou rozhodne kladne body pro Linux).