Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Fedora 20 dostane nového správce software od Yenya - Pointa je v tom slově "část". Když to zahodíte...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 9. 2013 13:59

    Yenya (neregistrovaný)

    Pointa je v tom slově "část".

    Když to zahodíte _celé_ s tím, že teď to napíšete lépe, tak za dva roky zjistíte, že gdm pořád ještě neumí XDMCP, protože pochopitelně při tom přepisování je největší motivace u toho "postavit tu infrastrukturu tentokrát lépe". Ale už se nedostanete k tomu udělat pomocí té infrastruktury to všechno, co původní systém uměl. A když už se to začne blížit původnímu rozsahu schopností, nazná přepisovač, že je nutné začít přepisovat znovu. Protože - světe div se - nový kód na tomto rozsahu funkcionality opět není nejhezčí. Linux taky zahodil IEEE1934 stack a zavedl nový, WiFi stack totéž. Ale vždy to bylo dělané inkrementálně, bez ztráty funkcionality, s postupnou migrací.

    Samozřejmě není sporu o tom, že každý kus kódu který dělá něco reálného bude mít v sobě dost míst, k jejichž čtení je potřeba předchozí užití Kinedrylu. Problém je, že i ten nový kód by dopadl stejně, pokud by uměl všechno to, co umí předchozí. Čili podle mého názoru je rozumná strategie "zahodit část kódu a napsat ho znovu", pokud ta část je dostatečně malá na to, aby jednak celek nepřišel o funkcionalitu, a jednak abych se mohl kdykoli vrátit zpět, pokud třeba nový směr není ten správný nebo na něho nenajdu dostatek času.

    -Yenya