Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Fedora bude předinstalovaná na noteboocích Lenovo ThinkPad od klokan - V době, kdy 95% všech uživatelů je zvyklých...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 4. 2020 0:04

    klokan

    V době, kdy 95% všech uživatelů je zvyklých na způsob používání Windows, je celkem debilní si zakládat na tom, že něco mám z principu jinak, ani lepší, ani horší, prostě jenom arbitrárně odlišné. Přesuny souborů pomocí Ctrl-X/C a Ctrl-V jsou pro normálního uživatele zažitou praxí při používaní počítače stejně jako dvouklik na otevření souboru nebo kontextové menu na pravém kliku (na který najelo i jabko, s remcáním a skřípěním zubů). Tvrdit jim, že tady to používat nemůžou protože Apple prostě ví nejlíp, jak to má být, je stejná blbost a arogance, jako když upstream GNOME z principu odmítá podporovat ikony na ploše nebo v tray, ačkoli jsou po každého léta zažitou součástí denního workflow.

    A že mnoho lidí od Linuxu čeká "něco jako Windows, ale zdarma" je právě ten důvod, proč projekty, jako XFCE, MATE a vlastně i KDE mají své věrné uživatele, i když za nimi zdaleka nestojí taková komerční síla, jako za GNOME: nabízejí lidem přesně to, na co jsou zvyklí, tj prostředí á la Windows ve kterém se okamžitě zorientují.