Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Fedora se bude muset kvůli některým aktualizacím restartovat od Pali - No to je super. Namiesto aplikacie ktora je...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2012 20:30

    Pali (neregistrovaný)

    No to je super. Namiesto aplikacie ktora je taka bugla, ze spadne ak sa jej zmenia musbory na disku bude treba robit restart celeho systemu. To je prosim co za aplikacia, ktora neustale kontroluje vsetky svoje subory na disku a ak dojde k zmene tak si ich nacita a prepise v pamati? Inak mi nie je jasne ako moze aplikacia spadnut (ked ma vsetky subory a aj kniznice v pamati) a balickovaci system robi upgrade typu rozbalit subor XYZ.new a premenovat XYZ.new na XYZ. A ak to balickovaci system nerobi a natvrdo robi truncate & write, tak je nepouzitelny na update za behu systemu...

    Dalej ma zaujima, preco treba rebootovat? A preco dokonca az dva krat? Uz odpradavna mame na unixoch run levely a da sa medzi nimi prepisat aj bez restartu. Preco by ich update mode (ak uz je balickovaci system sprosty a aplikacie zle nakodene) nemohol byt iba novy runlevel? Runlevel by bol uplne jednoduchy: kill vsetko okrem init a spusti update cez balickovaci system a po skonceni sa prepni do runlevel X.

    A uz aj ked by nebolo mozne pouzit specialny runlevel, lebo si vybrali kreply init daemon, ktory podporuje iba 3 runlevely (halt, reboot, normal) a neda sa prekodit, tak preco aspon namiesto rebootu nepouzit kexec?

    Mam z toho spatny pocit. Najpr Secure Boot, teraz toto. Co bude o tyzden? Nutnost restartovat pocitac pri pripojeni noveho HW? (ako na winxp, ked sa pripojila usb mys prvy krat?)