Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Fidel jde do Linuxu od anonym - "hej hej... "Svet by byl mnohem jednodussi," keby...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2005 6:56

    anonymní
    "hej hej... "Svet by byl mnohem jednodussi," keby vsetci dostavali rovnako a nezalezalo by na tom kto co robi. Dostavali by podla toho ako potrebuju.... Kde som to len pocul...."

    Ale nic takoveho jsem nenapsal. Sice pisete pravdu, ale je to utopie. Ja jsem mel na mysli, ze by bylo jednodussi, kdybych mel cely OS pod jedinou licenci. Proste bych si precetl jednu licenci a vedel bych co muzu a co nesmim. Takhle bych mel cist minimalne desitky licenci, coz situaci opravdu ztezuje ...

    Ohledne toho zbytku. Ja nevidim duvod proc volit proprietarni SW, kdyz by existovala svobodna alternativa (a ta by existovala, pokud by byl vsechen SW svobodny), takze vyber mezi svobodnym (treba GPL) a proprietarnim SW pro me neznamena zadnou moznost volby. Alternativa v podobe nesvobodneho SW neni alternativa. S monopolem to nema nic spolecneho. SW nemuze mit monopol, ten muze mit jen nejaka spolecnost a je definovan podilem na trhu. Nicmene se svobodnym sw se monopol vytvari daleko obtizneji nez s proprietarnim, ale to jsou uvahy jiz prilis vzdalene puvodnimu tematu vlakna.