Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Firefox 23 (beta) neumožňuje v nastavení vypnout JavaScript od belzebub - Tak, ted si uvedomuji, ze nastvu 99% vsech...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2013 12:38

    belzebub (neregistrovaný)

    Tak, ted si uvedomuji, ze nastvu 99% vsech vyvojaru, kteri delaji weby. Mozna toto prohlaseni nekoho malinko zarazi, protoze uz jsem se setkal s lidmi, kteri jsou presvedceni o tom, ze NEEXISTUJE jine programovani nez "pro web" a tedy jsou pro ne vyrazy "programovat" a "delat weby" synonyma. Pokud patrite mezi tyto lidi, dejte mi minus a dale nectete.

    Nechci zpochybnovat dulezitost javascriptu. Bez nej bychom nemeli platformne nezavisle rozhrani temer k cemukoliv, bez nej bychom stale zili ve svete plnem odpudivych nekvalitnich tlustych klientu a hlavne - bez nej by byl web pro vetsinu lidi stale nezajimavy nebo nepouzitelny.

    Z prohlizece se za poslednich cca 10-15 let stala nova platforma. Novy OS. A nemusime mit zrovna ChromeBook, abychom to videli. Mnoho lidi dnes muze pracovat cely den na pocitaci bez opusteni prohlizece.

    Desivost javascriptu je v tom, ze si pri kazdem navstiveni novych stranek stahneme a okamzite pustime desitky, ale i stovky tisic radku kodu. Kodu, ktery se s kazdym upgradem prohlizece muze dostat bliz a bliz k HW.

    Snaha skryt moznost vypnuti javascriptu tak "legalizuje" stav, kdy clovek nema na vyber, a pokud chce pouzivat prohlizec, musi umoznit kazde strance delat si co chce s jeho pocitacem. To je spatne. To je zlo. Ja to nechci.